Meny Stäng

Välkommen till min blogg!

café Gröna Anna

2022-09-06
Så himla kul att äntligen få ställa ut ett gäng tavlor igen! Jag fick lite eld i baken pga. detta vilket ju var bra, då det blev ett antal nyproducerade verk. Jag tycker själv att hängningen blev väldigt bra, alla tavlor hittade sin plats. Hoppas ni väljer att komma och titta i verkligheten! Konst upplevs så mycket mer då, än på bild. Tycker jag iallafall. Ni väljer om ni vill gå dit på lunchen, komma och ta en fika eller ta en drink en fredag eller lördag.
Välkomna!
Adress: Borganäsvägen 39, 784 33 Borlänge (gamla Peace & Love-caféet)

Blommor och utställning

2022-08-22

Efter nästan ett år av avsaknad av bloggande och uppdatering här på hemsidan kommer äntligen lite nytt! Jag har lagt så mycket tid på min trädgård och blommor och växter där, att måleriet har kommit i skymundan. Jag har kommit på att jag har två kärlekar här i livet, förutom min familj och vänner, och det är just målning och BLOMMOR. Jag mår så bra när jag får vara ute bland dessa skönheter.

Men nu har akrylfärgerna dammats av och jag håller på att skapa lite nytt även i tavelvärlden. För nu ska jag ställa ut! Jag är så lycklig! Jag har fått äran att hänga ett gäng tavlor hos en kär vän på hennes café Gröna Anna här på Borganäsvägen 39 i Borlänge. Från den 5/9 och september ut kan ni kika på konst samtidigt som ni fikar eller tar ett glas. Så nu har jag bråda tider fram till hängningen av tavlor som sker på söndag den 4/9. Varmt välkomna till min utställning och självklart är ALLT till salu.

Magnifik 96x150cm

2021-09-12

Som jag har fajtats och stretat med denna stora tavla i omgångar. Ett halvår tog det innan vi var överens och jag äntligen blev nöjd och klar. Jag lade ut bilder på mina sociala medier när den var klar och nästan direkt hade jag en intressent och efter några dagar hörde ytterligare en av sig. Jättekul! ”Magnifik” har nu flyttat hem till sitt förevigt hem där den ser ut att ha varit ämnad att hänga ända från början.

Sålda tavlor

2021-04-28

Mycket som blivit sålt den senaste tiden. Hela fem tavlor har under loppet av en vecka hittat nya hem och jag är så glad och tacksam för det!

Kreativiteten har varit i botten och det var länge sen jag målade nu då jag haft en tuff tid privat, och då känns det ändå roligare att jag i alla fall får sälja. Att jag vet att ni ser och uppskattar mig och det jag gör. Så tusen tack från botten av mitt hjärta till de tre köparna!

"Här är jag" kommer flytta till en köpare.
"Harmoni" och "Under bron" slår följe till en köpare. Visst passar de bra ihop?
"Den vise" har redan hittat hem...
...tillsammans med "Mystik".

Färger

2021-04-20

Det här med färger är spännande! Jag är en väldigt grön person privat. Ända sen jag var liten har grönt funnits med mig. När jag ritade kändes ingen teckning färdig om det inte fanns nåt grönt i den. 

Vi hade en sommarstuga som låg mitt i skogen precis vid en sjö där vi spenderade mycket tid och där var det såklart grönt runtom hela somrarna. Det var paradiset för mig! Jag älskade att vara där och än idag när jag blundar och tänker på en plats där jag kan känna ett helt lugn och harmoni i själen, är det den platsen som spelas upp bakom mina ögonlock. Det kan nog ha spelat in i varför grönt är så viktigt för mig.  

Jag har mycket grönt i mitt nuvarande hem också; väggar, överkast, lampskärmar, kuddar, ja MYCKET är grönt. Men målar jag i grönt? Knappt alls! Varför då??? Det vet jag faktiskt inte… Några bilder har det blivit men den färg jag utforskat allra mest är blå, den färg som finns minst i mitt hem och hjärta. Hmmm, ja det där kan jag inte förklara…

Närbild

2021-03-30

Närbilder som visar färgerna, strukturen, övergångarna, detaljer mm är verkligen nåt jag älskar! Det ger en känsla för hur tavlan upplevs i verkligheten tycker jag. Eftersom jag är väldigt taktil och mer än gärna känner på målningar för att uppleva med fler sinnen än enbart synen (sscchhh säg inget till andra -konstnärer / utställare att jag faktiskt kladdar på deras verk) är närbilder ett bra komplement för att nå fram.

Hur upplever du konst? Vad är viktigt för dig?

Inspiration

2021-03-16

Jag har upptäckt en ny konstnär som inspirerar mig! Morten Lassen heter han och är från Danmark. Fullkomligt älskar hans verk! Kollade in många av hans verk igår kväll och istället för att gå och sova fick jag bara lov att måla lite. Bilderna här bredvid är närbilder av tavlan som håller på att komma till liv efter Mortens inspiration.

Spänna duk på kilram

2021-03-16

Ja det här med att spänna upp en målad duk på kilram är då ingen lek… Eftersom jag har rätt mycket färg så bucklar sig duken. Jag har spänt, tagit bort, blött duken, spänt igen osv och än är det inget bra… Tänkte att det skulle vara bra att måla på duken före jag spänner den eftersom jag kan förvara den ihoprullad och då tar den inte så stor plats. Men det verkar inte vara nån bra idé. 

Har målat och spänt två olika dukar nu som inte blir bra. Blir så less och besviken… Jag känner att jag måste ta en paus från dem ett tag.

Ger inte upp, men pausar ett tag!

Stoooor målning

2021-02-15

Igår började jag jobba på den största målningen jag nånsin har gjort. Den kommer bli ca 100 x 150 cm. Hela köksbordet är belamrat och vi kan inte äta där, just nu iaf… Åh vad jag önskar att jag hade en ateljé där jag fick plats med större målningar och där jag inte behövde vara rädd för färgstänk mm på väggar och golv. Nåja, i sinom tid kanske jag har det. 

Det ska i vilket fall bli spännande att se både hur tavlan blir att se ut och hur det kommer gå att spänna upp den på kilram senare.

Äntligen får jag måla igen!

2021-01-25

Äntligen har jag fått börja måla igen! Hur kul det än har varit med allt inför utställningen, så har jag saknat att få måla. Jag frågade därför min brorsdotter som fyllde 15 år för drygt en vecka sen, om hon ville ha en tavla i present. Det ville hon gärna. En tavla i blått! Det var enda önskemålet. 

Jag började som vanligt med att bara utforska färgen. Jobbade med svamp och trasa, ljust och mörkt. Skapade sedan lite mönster med en annan svamp och plötsligt såg jag något. Löv, vatten, månsken som ville komma fram. Resultatet blev ”Tuva” som du kan se under mina sålda verk. Både jag och Tuva blev jättenöjda och det känns så bra! Eller som 15-åringen själv sa: ”Den var sk*tsnygg faster!”

Lade ut bilden på mina sociala medier och fick genast respons på hur fin den var. Plus en beställning på ”Inte en kopia, men den där var otroligt fantastiskt exakt vad jag skulle vilja ha. Känn ingen press.” 

Haha, nej absolut inte! Men jag lovade att hålla mig till samma färgskala och liknande motiv. Fram kom ”Ser du månen där du är ikväll”. Det var helt fantastiskt när jag överlämnade tavlan till köparen och hon utbrister: ”Men Helena, den är så fin! Kärlek vid första ögonkastet.” En av de bästa känslor jag vet är när jag får äran att pryda andras hem. Jag är så ödmjuk inför att de faktiskt väljer att investera i just min konst. Så tusen tack till alla mina kunder! Vill DU ha unik konst att dekorera ditt hem eller arbete med? Välkommen att kontakta mig.

Ram eller inte?

2020-12-08

Jag funderar just nu mycket över huruvida jag ska ha ramar på vissa tavlor till utställningen i januari, eller inte. Det blir ju så snyggt med ram! Men jag har inte ramar till alla, så i så fall blir det endast till några. Vet inte vad jag tycker om det… De målningar som får ram kommer att sticka ut, vilket gör att jag då har valt vilka som är lite extra än de andra. Typ… Om ni fattar hur jag menar?