Meny Stäng

Mina sålda verk

Jag inspireras oftast av en färg eller känsla och börjar måla utifrån den. Allteftersom färgerna byggs upp på duken följer jag intuitivt dem. Allt som oftast har jag ingen färdig idé om bildens resultat, utan jag känner när den är färdig. Det är inte ovanligt att jag har flera målningar på gång samtidigt och kan hoppa mellan dem beroende på vilket humör jag är på.

Nedan ser du olika verk som jag har sålt.

Narto

Här önskade kunden en relativt färgglad tavla med dova färger. 

Akryl på canvas. 100x100cm. 

Madde1 & Madde2

Detta var en beställning där båda tavlorna målades för att sitta bredvid varandra. 

Akryl på canvas. 2 x 120x100cm.

Bris

En tavla i svartvitt där jag ville att det skulle anas lite rosa. Jag upplever den som mjuk och som en lätt bris, därav namnet.

Akryl på canvas. 50×50 cm.

Magnifik

Min största målning hittills. Det är många lager på lager och för ovanlighetens skull kom penslarna fram på denna. Köparen tolkade de vita linjefälten som sin och sin makes olika personligheter. Den ena ett enda virrvarr och den andra mer lugn och rak.

Akryl på duk. 150x96cm.

Vintertid

I denna bild ville jag ha större vita partier och när jag målade kände jag att det skulle bli snyggt med rätt raka och skarpa linjer. Guldet i nedre högra hörnet ger kontrast och en till dimension till tavlan.

Akryl på canvas. 80×60 cm

Ljuset

Jag fick en så underbar tolkning av en vän i en svår tid när hon fick se denna tavla:
 
”Den tavlan får mig att tänka på min *, ljuset i hörnet är hen.”
 
Kände direkt att den måste få flytta dit. Så ”Ljuset” överlämnades som en gåva som jag hoppas kan bringa nån sorts tröst i en mörk stund ❤
Akryl på canvas. 50×50 cm

Den vise

Detta var en gammal tavla som jag målade över. När jag lade på färg såg jag plötsligt något som liknade två stora öron och en snabel och bestämde mig då för att måla en elefant (mot alla odds då jag helst inte målar föreställande). Jag hade jätteroligt vid skapandet av denna! Köparen har berättat att hon pratar med och känner på elefanten varje dag, till min stora glädje.

Akryl på canvas. 50×70 cm

Här är jag

Mycket vitt och olika färgstarka partier var utgångspunkten här, och resultatet blev därefter. Oj vad mycket vitt det gick åt! Men ändå upplever jag den som färgrik och handfast, liksom ”här är jag”, därav namnet. Flera intressenter fanns och den såldes snabbt. Inspirationen var danska Morten Lassen och det kan mycket möjligt bli fler liknande tavlor, då jag verkligen njöt av att skapa denna!

Akryl på canvas. 80×80 cm

Bländande

Detta var en beställning på en tavla i rött med gult. Köparen blev nöjd, och jag med.

Akryl på canvas. 70×50 cm

Harmoni

Testade att måla nåt i grönt och jag måste säga att det blev jackpot! Gillar speciellt mycket de olika fälten som jag delade upp bilden i. Harmoni bor tillsammans med Under bron hos köparen.

Akryl på canvas. 70×50 cm

Under bron

Här inspirerades jag av en isländsk konstnär; Sigurdur Olafsson, som i de bilder jag har sett uteslutande jobbar med vertikaler och horisontella linjer i sina målningar. Jag gjorde min egen tolkning på det och det var jättekul att skapa denna tavla! Lade ut den på mina sociala medier och en kommentar var ”Brygga med höga pålar i havet”. Jag kunde se den tolkningen direkt och döpte den därefter.

Akryl på canvas. 50×50 cm

Dunkel

Jag hade kollat på flera filmer med Ania Witwitzka, däribland en där hon visar hur hon med hjälp av vatten och en trasa skapar djup i en målning, när jag började med denna. Jag har endast använt en färg; preussisk blå förutom de vita detaljerna uppe i högra hörnet och jag upplever ändå målningen som spännande och att det händer mycket i den. De vita och mörkblå strecken i övre högra och nedre vänstra hörnen återkommer i mina bilder och jag tycker de ramar in tavlan fint.

Akryl på canvas. 40×60 cm

Energi

”Energi” är en färgstark målning som ger energi när man ser på den. Jag hade väldigt kul när jag målade denna.

 

Akryl på canvas. 80×80 cm.

Tuva

Detta är en gåva till min brorsdotter i 15-årspresent. Hennes önskan var ”en tavla i blått” och precis som för det mesta hade jag ingen mer tanke från början än att göra så stora kontraster i färgen som möjligt. Efter ett tag tittade denna fram och både jag och hon blev supernöjda.

Ser du månen där du är ikväll

Samma dag som jag lade ut ”Tuva” på mina sociala medier fick jag en beställning på ”en så lik tavla som möjligt”. Jag varken kan eller vill måla kopior, men jag lovade samma färgskala och liknande bild. Detta är resultatet. Jag lyssnade mycket på ”Ser du månen där du är ikväll” med Thomas Stenström när jag målade denna och jag tycker att den textraden och bilden påminner om varandra. För mig speglar målningen en längtan till någon en sen kväll när du står och tittar ut över vattnet i månskenet.